Πολιτική & Οικονομία

Αυτοψία του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές του Δήμου Ανατ. Μάνης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της άμεσης παρέμβασης του Υπουργείου όπου προκύπτει ανάγκη και προκειμένου να διαμορφώσει ίδια άποψη για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Ανατολικής Μάνης εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή, επισκέφθηκε σημεία που επλήγησαν και είχε επαφές με αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.

 

Ο κ. Βορίδης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αν. Μάνης, Πέτρο Ανδρεάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Θοδωρή Βερούτη και τους τοπικούς βουλευτές επισκέφθηκε τις κοινότητες Βαχού, Γέρμας, Καρβελά, Σκαμνακίου, Χοσιαρίου, Νιοχωρίου, Δροσοπηγής και Καρυούπολης και ενημερώθηκε για τις ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά σε δασικές εκτάσεις και αγροτικές καλλιέργειες.

 

Στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο στο Γύθειο στην οποία εκτός από τους προαναφερθέντες συμμετείχαν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, οι Δήμαρχοι Σπάρτης, Πέτρος Δούκας και Ευρώτα, Δήμος Βέργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Νίκων Τζινιέρης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ανατ. Μάνης.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές των Ομάδων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και της Περιφέρειας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να περιορίσουν τις φλόγες καθώς και τους αγρότες της περιοχής οι οποίοι κάνοντας χρήση των γεωργικών μηχανημάτων τους απέτρεψαν την επέκταση της πυρκαγιάς.

 

Παράλληλα, προχώρησε στη διαπίστωση ότι «έχουν γίνει σημαντικές  ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, καταστροφές σε ελιές και σε μελίσσια και κάποιες περιορισμένες καταστροφές σε ζώα» και δεσμεύθηκε για την ταχύτερη και όσο το δυνατό καλύτερη αποκατάσταση των ζημιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.