7 Φεβρουαρίου, 2023
Editorial

Περί δικών μας ξένων

Ζούμε πραγματικά πρωτόγνωρες καταστάσεις τόσο σε Εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Η Χαλκιδική δοκιμάζεται. ποτέ δεν σπεκουλάραμε και τζογάραμε με την είδηση. Κρατήσαμε την σημαία της ενημέρωσης ψηλά, όχι χάριν ιδιοτέλειας, αλλά για να τιμήσουμε την καταγωγή μας και τους πολίτες της περιοχής. Η διαστροφή όμως ορισμένων δυστυχώς δημιουργεί λάθος μηνύματα στην κοινωνία.

Δυστυχώς σήμερα η σοβαρότητα περισσεύει τόσο στους ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική όσο και σε αυτούς που ασχολούνται με την δημοσιογραφία. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι φασόν δημοσιογραφία δεν πρέπει να υπάρξει. Κοινή διαπίστωση ότι από τις σημερινές γραφές η αλήθεια βρίσκεται μακριά. Οι δήθεν φοβερές αποκαλύψεις που θα έκαναν οι «δημοσιογράφοι» παλιοί και νέοι, δεν έγιναν. Η κοινωνία αναρωτιέται γιατί και ποιοι δεν αποκαλύπτουν την αλήθεια.

Από κάποιους μάλιστα κατηγορηθήκαμε ως ξένοι. Παλιά και δοκιμασμένη τακτική. Τι ειρωνεία. Εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στα άγια χώματα της Χαλκιδικής. Εμείς που δώσαμε ψυχή και σώμα στην μάχη απέναντι στην τοπική διαπλοκή, απέναντι στα μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα των Αθηνών και της συμπρωτεύουσας καθώς και στους ντόπιους συνεργάτες τους. Εμείς λοιπόν για αυτούς είμαστε ξένοι. Αγαπάμε την Χαλκιδική περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Ειπώθηκε λοιπόν ότι το Θέμα της Χαλκιδικής είναι ξένο. Νομίζω ότι η εντοπιότητα κρίνεται από τις θυσίες και τους αγώνες για την Χαλκιδική, την δημοκρατία και την ακεραιότητα της περιοχής. Κατηγορούμαστε με λόγια και απαντούμε με έργα. Ότι η εφημερίδα μας έχει ως έδρα την Χαλκιδική και ειδικότερα τα Νέα Μουδανιά επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης 21 και ότι δεν ανεχόμαστε από κανέναν ούτε χάριν καλαμπουριού να παρεμβαίνει στο σήμα μας και να αλλοιώνει την ταυτότητα μας.

Είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας. Η αγωνία μας για την κατρακύλα του τόπου μας οδήγησε τον Απρίλιο του 2009 να εκδώσουμε την εφημερίδα Θέμα της Χαλκιδικής με έδρα τα Νέα Μουδανιά. Σε εκείνη την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο πήραμε αυτή την επίπονη και δυσβάσταχτη για εμάς απόφαση. Στόχος μας ήταν να εμψυχώσουμε τον λαό και να του δώσουμε ελπίδα. Να τον σηκώσουμε ακούγοντας τα λόγια ενός καλού φίλου. Να τον ψυχώσουμε. Να του θυμίσουμε πως κερδίζεται η ζωή και η διατύπωση της ελεύθερης έκφρασης. Και εμείς ήμασταν η ψυχή και η καρδιά του εγχειρήματος. Εμείς δεν έχουμε ανάγκη να ζητήσουμε τίτλους εντοπιότητας και πατριωτισμού από κανένα. Τους έχουμε κερδίσει με το αίμα μας και τα όπλα μας. Κυρίως με το αίμα μας. Έτσι αγαπάμε εμείς την Χαλκιδική, με την καρδιά μας και με το αίμα μας. Ποιο τσιράκι του συστήματος παλιό ή νέο, θα έδινε και την ψυχή του στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο στην Χαλκιδική όπως κάνουμε εμείς 10 χρόνια τώρα εντύπως; Κάποιοι επαναλαμβάνουν μονότονα ότι είμαστε ξένοι. Όχι κύριοι είμαστε Χαλκιδικιώτες και Έλληνες. Αυτά τα ρατσιστικά παιχνιδάκια με τις καταγωγές και τους διαχωρισμούς σε ντόπιους, πόντιους, βλάχους και πρόσφυγες πρέπει να τελειώσουν. Είμαστε Έλληνες που αγωνιζόμαστε πολλές φορές χωρίς να γνωρίζουμε ύπνο, χωρίς να γνωρίζουμε ξεκούραση, για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο και να δημιουργήσουμε νέους χρόνους και εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στον μπόι των συμπολιτών μας…

Είναι δεδομένο ότι οι κατήγοροι μας θα πρέπει να αμφιβάλουν για το ποιος θα πρέπει να είναι κατηγορούμενος και ποιος κατήγορος. Ακόμη στέλνουμε μήνυμα ότι όσοι μας συκοφαντούν να γνωρίζουν ότι θα έρθει η ώρα να λογοδοτήσουν. Τους δίνουμε τον λόγο μας, όσο ψηλά και αν βρίσκονται οι προστάτες τους. Κάποιοι λειτουργούν με μισαλλόδοξες ακραίες απόψεις εμπνευσμένοι από την ξενόδουλη ολιγαρχία και από ξένα συμφέροντα, διαλέγοντας τον δρόμο του διχασμού. Αυτή δυστυχώς είναι μια σκοτεινή πραγματικότητα καθοδηγημένη από επίσημους και ανεπίσημους ξένους παράγοντες. Παράγοντες που έχουν κάθε συμφέρον να συντριβεί η εφημερίδα μας , η μοναδική έντυπη και μη ελεγχόμενη φωνή του λαού της Αλμωπίας, η μονή ικανή να φράξει τον δρόμο σε νέους και παλαιούς αποικιοκράτες που βλέπουν χρόνια ως λάφυρο την Χαλκιδική. Ως τώρα παρά τη βοήθεια των ξένων δεν μπορούν να μας νικήσουν.

Τέλος απευθυνόμαστε σε όλους τους τιμημένους Χαλκιδικιώτες, σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους και τους καλούμε να ενωθούμε κάτω από την ομπρέλα της εφημερίδας Θέμα της Χαλκιδικής. Είναι κρίμα να κερδίσουν οι υπηρέτες ξένων συμφερόντων. Είναι ανάγκη να εμποδίσουμε να υποδουλωθεί η Αλμωπία στις ορέξεις όλων αυτών που την αντιλαμβάνονται ως την αγελάδα που κάνει μόνο γάλα και έρχονται και την αρμέγουν. Για αυτές τις ανατροπές αγωνιζόμαστε. Η Ειρήνευση και η λευτεριά αυτού το τόπου είναι ο αυτοσκοπός μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.