4 Ιουλίου, 2022
Εκκλησιαστικά

Ιερισσού Θεόκλητος: ”Η Εκκλησία χωρίς τη Θεία Ευχαριστία δεν υποστασιάζεται…”

Συνέντευξη του Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea και στον Χρήστο Καναρόπουλο:

1. Σεβασμιώτατε, πως συμβιβάζεται η πίστη στον Αναστάντα Χριστό με το φόβο του θανάτου; Στα ευαγγελικά κείμενα πηγάζει ξεκάθαρα η αντίληψη για την εκδίωξη του φόβου από τη ζωή ενός πιστού και την πλήρη εμπιστοσύνη του στον Θεό. Η Ανάσταση, ως υπερβατικό φαινόμενο, ικανοποιεί με δοξαστικό τρόπο, λόγω και έργω, αυτή τη συνθήκη. Στην πραγματικότητα όμως συμβαίνει έτσι; Είναι πιο ισχυρή η επίδραση του κορωνοϊού από τη θεϊκή δύναμη της Ανάστασης στο ορθόδοξο πλήρωμα; Δεν είναι πλήγμα αυτός ο ιός για όσα πρεσβεύει η Εκκλησία μας;
Να ευχαριστήσω καταρχήν πάρα πολύ το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr που θεώρησε καλό από έναν ταπεινό Επίσκοπο της Εκκλησίας να πάρει δύο – τρεις απαντήσεις.

Χριστός Ανέστη, λοιπόν, αδελφοί και όπως και η ερώτησή σας κύριε Καναρόπουλε λέει, ουδείς φόβος, και ουδείς «νεκρός επί μνήματος».

Ναι, το Πάσχα το φετινό δεν έμοιαζε με τίποτα με το Πάσχα των Ελλήνων και την ορθόδοξη εμπειρία που 2000 χρόνια τώρα ζήσαμε και ζούμε.

Ένας αόρατος ιός που δεν τον πιάνει το μάτι σου ταλάνισε την υφήλιο ολόκληρη και προσπάθησε, ανεπιτυχώς βέβαια, να σκιάσει τον Αναστάντα Ήλιο της Δικαιοσύνης.

Πρωτόγνωρα μέτρα από πλευράς Πολιτείας, κλειστές Εκκλησιές, αμφισβήτηση σε αίσχιστο βαθμό της πίστεως του Λαού μας και τεράστια προσπάθεια διακωμωδήσεως των Ιερών Μυστηρίων της Εκκλησίας και δη του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας!

Θα με ρωτήσετε, τι έμεινε απ’ όλα αυτά; Πηγαίνετε, σας παρακαλώ, στην αναπαλαιωθείσα πλατεία Ομονοίας των Αθηνών και κραυγάσατε: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.