1 Απριλίου, 2020
Ευρωκοινοβούλιο

Παρέμβαση του Κώστα Αρβανίτη στη συνεδρίαση της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου με θέμα την ασφάλεια στη Μεσόγειο

«Κυρίες και κύριοι της ευρωπαϊκής δεξιάς, ανοίξατε πληγές-κλείσατε σύνορα. Αυτή είναι η πολιτική σας!»

Την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, στη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα την ασφάλεια στη Μεσόγειο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης έκανε παρέμβαση κατά την οποία κατήγγειλε τις πολιτικές της ευρωπαϊκής δεξιάς ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού.
Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αρβανίτης ζήτησε να αντιμετωπιστεί η πραγματική αιτία της προσφυγικής κρίσης, δηλαδή ο πόλεμος, καταγγέλλοντας την πρόταση της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για περαιτέρω στρατιωτική εμπλοκή της ΕΕ, που στην ουσία «θα ενισχύσει τις αιτίες των προσφυγικών ροών».
Σε έντονο ύφος, ζήτησε την άμεση απεμπλοκή της ΕΕ -τόσο στρατιωτική όσο και οικονομική- από τις εστίες σύρραξης, και πλήρη στήριξη στις οργανώσεις αλληλεγγύης, ώστε να πάψει πια η Μεσόγειος να αποτελεί «Νεκροταφείο Ψυχών». Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα προς μίμηση τον χειρισμό του προσφυγικού στην Ελλάδα -με αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ με τη φράση : «Κυρίες και κύριοι της ευρωπαϊκής δεξιάς, ανοίξατε πληγές-κλείσατε σύνορα. Αυτή είναι η πολιτική σας!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *