1 Απριλίου, 2020
Editorial

Οι πολίτες της Χαλκιδικής να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κ. Μητσοτάκη

Αγαπητοί φίλοι και φίλες για άλλη μια εβδομάδα, κρατάτε στα χέρια σας την εφημερίδα Θέμα της Χαλκιδικής. Την αγαπημένη σας συνήθεια που σας κρατά συντροφιά εδώ και 9 ολόκληρα χρόνια. ήταν τότε τον Ιούνιο του 2010 όταν πρώτο τυπώθηκε το τεύχος μας. Ήταν τότε που η κρίση είχε κάνει την εμφάνιση της.

Σήμερα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι διαφορετικά και σε τοπικό επίπεδο και σε πανελλαδικό. Μέσα σε ένα περίπου μήνα όλα έχουν αλλάξει. Από τις αυτοδιοικητικές εκλογές περάσαμε χωρίς ανάσα στις Βουλευτικές. Δεν προλάβαμε καν να αναλύσουμε τις συνθήκες γύρω από τις οποίες διεξήχθησαν οι Δημοτικές εκλογές.

Σήμερα όμως η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα. Να αλλάξει. Πάνω και πέρα από διαγκωνισμούς για το καλό της πατρίδας. Βάζουμε χαμηλά  τον πήχη των προσδοκιών από την διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζοντας τον όγκο των προβλημάτων που θα κληθεί να διαχειρισθεί και συνεκτιμώντας το γεγονός πως δεν θα υπάρξει περίοδος χάριτος.

Το ζήτημα των τραπεζών, της καταρρέουσας ΔΕΗ, των θηριωδών πρωτογενών πλεονασμάτων που της κληρονομεί η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όλα αυτά και πολλά άλλα, με κάνουν να είμαι πολύ συγκρατημένος στις απαιτήσεις μου από την Νέα Δημοκρατία.

Ο κυριότερος όμως λόγος της σχετικής απαισιοδοξίας μου είναι το γεγονός πως ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνικού λαού, έχει εθισθεί στο καθεστώς της ακινησίας. Του βαλτώματος. Να μην αλλάξει τίποτα. Και αυτό είναι ένα σημαντικό εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσει η επόμενη κυβέρνηση.

Όμως η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα σημοτοδοτήσει την αλλαγή του αέρα που θα φυσά πάνω από την πατρίδα μας. Τι σημαίνει αυτό;

1.Θα μας κυβερνούν κανονικοί άνθρωποι, με τα κουστούμια και τις γραβάτες τους, που δεν θα κυκλοφορούν με σαγιονέρες, γαλότσες και κελεμπίες στην βουλή των Ελλήνων. Που δεν θα ξαπλώνουν σαν μαχαλόμαγκες στους καναπέδες του κοινοβουλίου. Ισχυρός συμβολισμός για την Ελλάδα που θέλει να ξαναβρεί τις αξίες που έχασε.

2. Όσο σημαντική είναι η ανάκαμψη της οικονομίας μας, άλλα τόσο σημαντική είναι η αποκατάσταση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών. Στην τετραετία ΣΥΡΙΖΑ, για τους πολύ συγκεκριμένους ιδεολογικούς λόγους, η κυβέρνηση ήταν με το μέρος των μπαχαλάκηδων και των κακοποιών και όχι με το μέρος των πολιτών.

Φρόντιζε πιο πολύ τους θύτες παρά τα θύματα. Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει. Ο πολίτης θα πρέπει να αισθανθεί αυτό που αισθανόταν την διετία 2013-2014, επί της διακυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου. Πως προστατεύεται.

Είναι ευνόητο πως τα άβατα θα πάψουν να υπάρχουν και θα αποδοθούν οι χώροι στους φυσικούς χρήστες τους.

3. Με τον ΣΥΡΙΖΑ ζήσαμε τον εφιάλτη της ισοπέδωσης των πάντων. Της κατεδάφισης αξιών και αρχών με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές Ελλήνων. Τα βιογραφικά των ασήμαντων και των «κολλητών» αντικατέστησαν τους τίτλους σπουδών. Καθήκον της νέας κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο αξιολογήσεων, που θα αναδείξει τους καλύτερους. Είναι μια από τις προϋποθέσεις για την επιστροφή στην πατρίδα ενός σημαντικού τμήματος αυτών που εργάζονται σήμερα στο εξωτερικό.

4.Οφείλει ο Κ.Μητσοτάκης να στείλει μήνυμα προς τον διεθνή παράγοντα πως έληξε η εποχή του delivery boy. Οι φίλοι μας θα έχουν απέναντι τους έναν πρωθυπουργό που όταν πρέπει θα λέει και « όχι». Αυτή η ξεφτίλα που ζήσαμε και ζούμε, πρέπει να λήξει.

5.Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να λύσει το θέμα της δημόσιας τηλεόρασης. Είναι σχετικά εύκολο το πρόβλημα, καθώς η εικόνα της έχει πιάσει πάτο κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η ΕΡΤ έχει απαξιωθεί πλήρως. Δεν χρειάζονται θεαματικές κινήσεις. Κάποιοι κατάλληλοι άνθρωποι με γνώση και εμπειρία, στις κατάλληλες θέσεις.

Για να γίνουν αυτά τα ελάχιστα, που είναι όμως πολύ σημαντικά, θα πρέπει ο Κ.Μητσοτάκης να συγκροτήσει ένα υπουργικό συμβούλιο—ομάδα κρούσης. Ένα ομογενοποιημένο πολιτικά σώμα, μακριά από εσωκομματικές ισορροπίες, που θα «τρέξει» το πρόγραμμα της παράταξης. Είναι εύλογο σε αυτήν την προσπάθεια να βοηθήσουν και έμπειρα στελέχη της Κεντροαριστεράς, που βρίσκονται κοντά στην Νέα Δημοκρατία.

Πάντως ό,τι και να γίνει, κυβέρνηση σαν την σημερινή δεν πρόκειται να έχουμε ποτέ. Το σημερινό κοινοβούλιο είναι το χειρότερο της Σύγχρονης Ελλάδος. Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Χαλκιδική. Μπορεί να απουσιάζει όλη η λεγόμενη Καλαμαριά, δηλαδή η ουσιαστική εκπροσώπηση να μην υπάρχει από το Λάκωμα ως το Παλιούρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μιλάμε για ένα αδύναμο ψηφοδέλτιο. Όλοι μαζί θα πρέπει οι υποψήφιοι, ο έμπειρος ιατρός Γιώργος Βαγιωνάς που τόσα έχει προσφέρει στην Χαλκιδική μας, ο Ευθύμης Καρανάσιος, ο Γρηγόρης Τάσιος και οι γυναικείες παρουσίες κες Χατζησταματίου και Σοφιού να μπορέσουν να βοηθήσουν ώστε η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει δυο έδρες στην Χαλκιδική. Μπορούν να το κάνουν. Θα το κάνουν.

Ευτυχώς, οι εκλογές της λύτρωσης πλησιάζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *