1 Απριλίου, 2020
Top News Χαλκιδική

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Χωρίς εκπρόσωπο έμεινε η Νέα Προποντίδα- Διαμαρτυρίες από τις ΔΗΜΤΟ

Πρωτοφανής υποτίμηση και υποβάθμιση της περιοχής, – βαρύτατες οι ευθύνες της ΝΟΔΕ!

Τελικά χωρίς εκπρόσωπο από την Νέα Προποντίδα και την Καλαμαριά θα πορευτεί η Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις Βουλευτικές για πρώτη φορά στην ιστορία του Κόμματος. Η υποβάθμιση βέβαια αυτή όλης της περιοχής από το Λάκκωμα ως το Παλιούρι είναι πασιφανής και αδικαιολόγητη την ίδια ώρα βέβαια που η Νέα Δημοκρατία καλπάζει για την νίκη αλλά μένει χωρίς στήριγμα στην περιοχή. Οι ευθύνες του προέδρου της ΝΟΔΕ και όλης της Νομαρχιακής είναι μεγάλες καθώς δεν εκπροσωπούνται στο ψηφοδέλτιο τα 3/5 των πολιτών του νομού. Επιστολές διαμαρτυρίας έστειλαν οι πρόεδροι των ΔΗΜΤΟ Νέας Προποντίδας και Κασσάνδρας για αυτό τον αποκλεισμό.

Η επιστολή του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ Νέας Προποντίδας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρει τα ακόλουθα:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, Η ΔΗΜΤΟ Νέας Προποντίδας σε έκτακτη σύγκληση των μελών της ΜΕ και με επίγνωση της αποστολής της, σας απευθύνει με την παρούσα επιστολή το αίτημα της να υπάρξει η πλέον κατάλληλη επιλογή υποψηφίου Βουλευτή από τον νότο της Χαλκιδικής (ΛΑΚΚΩΜΑ ΠΑΛΙΟΥΡΙ), δηλαδή περιοχή Καλαμαριάς και Κασσάνδρας γιατί μετά από πολλά έτση απουσίας Βουλευτή από την περιοχή μας έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την εκλογή της δεύτερης έδρας από την πιο πολυπληθή περιοχή του νομού.

Νέα Μουδανιά 14-6-2019

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΤΟ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΡΟΧΡΗΣΤΟΣ

Επιστολή έστειλε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κασσάνδρας Δημήτρης Παπανικολάου και αναφέρει τα ακόλουθα:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ΝΔ

Η ΔΗΜΤΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ σε έκτακτη σύγκληση των μελών της αποφάσισε να σας γνωστοποιήσει την επιθυμία της να υπάρξει άνδρας υποψήφιος από την Χερσόνησο της Κασσάνδρας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Η ανωτέρω σκοπιμότητα επιβάλλεται για λόγους αμιγώς πολιτικούς και λόγω του γεγονότος ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για εκλογή δεύτερου Βουλευτού από τον ΝΟΤΟ. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Κασσανδρεία 14-6-2019

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΤΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Φαίνεται πως η ανακοίνωση του Βουλευτικού ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Χαλκιδική έφερε πολλά σύννεφα και εύλογες απορίες στους ανθρώπους που το κατάρτισαν αφενός, αφετέρου και στους παράγοντες και παρενέβησαν ώστε να παρουσιαστεί ένα ψηφοδέλτιο που δεν έχει αναφορά στην Νέα Προποντίδα. Ο εν λόγω Δήμος είναι ο μεγαλύτερος στην Χαλκιδική όπου και στις Ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία έλαβε 33,26% και 6.646 ψήφους ενώ στην Κασσάνδρα κατέγραψε 37,31% και 3.405 ψήφους. Από την άλλη υπάρχει Βουλευτής της Χρυσής Αυγής από την περιοχή ενώ και το Κίνημα Αλλαγής κατεβάζει τον Απόστολο Πάνα άλλα και τον πρώην Δήμαρχο Κασσάνδρας, τον μοναδικό κεντροαριστερό στην ιστορία του Δήμου που νίκησε, Άρη Κανέλη. Πραγματικά πρόκειται για μια ακατανόητη απόφαση που δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά. Μάλιστα παλαιό στέλεχος του Κόμματος τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία τα έκανε μαντάρα με το Βουλευτικό ψηφοδέλτιο καθώς τα 3/5 των ψηφοφόρων τόσο του Κόμματος όσο και της Χαλκιδικής βρίσκονται στον άξονα Λάκωμα-Παλιούρι. Πραγματικά μια απόφαση που κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει και που μάλλον εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς. Το Θέμα της Χαλκιδικής, η εφημερίδα που δεν φοβάται να πει την άποψη της και εκπροσωπεί την φιλελεύθερη παράταξη, θεωρεί κατάφωρη αδικία για την περιοχή της Καλαμαριάς την μη εκπροσώπηση την ίδια ώρα που υπήρχαν ενδιαφερόμενοι όπως ο Ηλίας Ιορδανίδης, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και ο γνωστός δικηγόρος και πολιτευτής Νίκος Καραμανλής.

Αυτό σίγουρα θα γραφτεί στα πολιτικά χρονικά του τόπου! Άλλωστε από το 1974 μέχρι σήμερα πάντα υπήρχαν παρουσίες στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

Μια εβδομάδα και μία μέρα, μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για την διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, η ΝΔ ανακοίνωσε και το ψηφοδέλτιο στο Νομό Χαλκιδικής,το οποίο προκάλεσε εκπλήξεις και … αντιδράσεις.
Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά , τουλάχιστον μεταπολιτευτικά, η Νέα Προποντίδα και η Καλαμαριά, δεν θα έχει” γαλάζιο” υποψήφιο βουλευτή!
Στο άκουσμα του ψηφοδελτίου, ο κομματικός κόσμος της ΝΔ σε Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά και Κασσάνδρα εκδήλωσε την δυσαρέσκεια του, στο στενό κομματικό πυρήνα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι αύριο αναμένεται η σύγκλιση των τοπικών οργανώσεων και της ΝΟΔΕ.
Παράλληλα ετοιμάζεται επιστολή διαμαρτυρίας, ενώ κάποιοι ζήτησαν να μην συμμετέχουν ως εκλογικοί αντιπρόσωποι στις 7 Ιουλίου.
Τι είναι αυτό όμως, που προκαλεί τις αντιδράσεις;
Καταρχήν το γεγονός, ότι στο ψηφοδέλτιο που ανακοινώθηκε, βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα από την Βόρειο Χαλκιδική.
Και επειδή δεν αναφερόμαστε στα πρόσωπα, αφού αυτά θα κριθούν από τον κόσμο, αξίζει να τονίσουμε, ότι αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι ότι δεν τηρήθηκε η γεωγραφική αναλογία στο Νομό.
Δηλαδή ένας υποψήφιος από κάθε Δήμο ή κατά παράδοση αφού η Σιθωνία δεν δίνει υποψηφίους, τρεις από τον Βορρά και δυο από τον Νότο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υποψήφιοι είναι:
Γιώργος Βαγιωνάς, Ευθύμης Καρανάσιος, Γρηγόρης Τάσιος, Ελευθερία Χατζησταματιού και η κα Σοφιού.
Από έξω έμειναν οι Γιώργος Τσανανάς, Γιώργος Τσουπλάκης, Ηλίας Ιορδανίδης και Νίκος Καραμανλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *