October 14, 2019
Top News Χαλκιδική

Διαβάστε το παρασκήνιο της Συνάντησης Κρίς Σπύρου-Νίκου Καραμανλή

Σήμερα το Θέμα της Χαλκιδικής σας αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από την συνάντηση του Κρίς Σπύρου πρώην Γερουσιαστή των ΗΠΑ με τον έγκριτο δικηγόρο και μέλος του τομέα Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Καραμανλή. Οι δυο άνδρες λοιπόν συναντήθηκαν σε ουδέτερο χώρο και συζήτησαν επί μακρόθεν για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, για τα Ελληνοτουρκικά αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης. Θυμίζουμε ότι δεν είναι εύκολο κανείς να συναντήσει και να συζητήσει επί ώρες με τον Κρίς Σπύρου που αποτελεί τον άνθρωπο θεματοφύλακα των συμφερόντων της Χώρας από την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Φυσικά σε αυτή την συνέντευξη που ζητήσαμε από τον κο Νίκο Καραμανλή, η κουβέντα πήγε και στα τοπικά ζητήματα και στο ενδεχόμενο συμμετοχής του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας αλλά και για την κατάσταση στην Χαλκιδική. Διαβάστε παρακάτω και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

ΕΡΩΤΗΣΗ :  ΕΙΧΑΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟ π.ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ,   κο ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΤΕ ??

 

Πράγματι προ ημερών είχα μία πολύ σημαντική συνάντηση με τον κο Κρίς Σπύρου ο οποίος για όσους δεν γνωρίζουν είναι π. Γερουσιαστής των ΗΠΑ ,  π. Πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος της Πολιτείας του Νιού Χαμσάιρ και εν ενεργεία Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ενώσεως ενώ πρωτοστατεί στην διεκδίκηση των ιερών δικαίων μας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και την ακύρωση νομικά της συμφωνίας των Πρεσπών.  Η συζήτηση αφορούσε τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις που βρίσκονται σε ένα σημείο ουσιαστικής καμπής για την χώρα μας  λόγω της έμπρακτης « αποστασίας» της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.  και την  θερμή προσέγγισή της με την  Ρωσία και βεβαίως μιλήσαμε για την απαράδεκτη εθνικά , ετεροβαρή και “λεόντεια συμφωνία” των Πρεσπών που δίνει  όνομα – εθνική ταυτότητα – γλώσσα σε ένα κράτος που αποτελεί το δημιούργημα μίας παρά φύσιν σχέσης ανάμεσα στην πρώην κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία του Τίτο και της ΕΣΣΔ του Στάλιν  και που οδήγησε ιστορικά σε τοκετό με καισαρική τομή αυτού του αρχικά ομόσπονδου κρατιδίου το οποίο η Ελλάς  αναγνώρισε με διαδικασίες express χωρίς καμία σοβαρή διαπραγμάτευση και προοπτική και δυστυχώς και προπάντως με μυστική διπλωματία. Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα λόγω του περιορισμένου χώρου στο έγκριτο φύλλο σας, απλά να θέσω ένα αυτονόητο ερώτημα στον αναγνώστη της έγκυρης εφημερίδας σας εάν θα γινόταν παρόμοια παραχώρηση- υποχώρηση από την  Τουρκία ή το Ισραήλ εφόσον αντιμετώπιζαν ένα ίδιο θέμα στα σύνορά τους. Η απάντηση νομίζω είναι αυτονόητη. Αυτό που θέλω να τονίσω γιατί δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό   είναι ότι παρόμοιο θέμα διεκδίκησης από την Γαλλία και Γερμανία αντίστοιχα υπήρξε και για την  Αλσατία στα σύνορα των δύο κρατών που βρίσκεται σήμερα το Στρασβούργο που είναι η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το κάθε κράτος έριζε για την ίδια περιοχή και για την εθνική συνείδηση των κατοίκων της. Τελικά κατοχυρώθηκε ως γαλλικό έδαφος και η διαμάχη αυτή  σταμάτησε μετά από αγώνες 70 και πλέον  ετών !!! ενώ επιστρατεύθηκε και η γαλλική λογοτεχνία για την στήριξη του  εθνικού φρονήματος των κατοίκων η οποία δημιούργησε μερικά από τα σύγχρονα αριστουργήματα της γαλλικής ποίησης  . Τέλος  επιλέχθηκε το Στρασβούργο ως έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  εκτός των άλλων λόγων που προέκυψαν αλλά και  για να τερματισθεί και αυτή η διαμάχη διαπαντός.  Δεν θα ήθελα να θυμίσω την από αιώνων διαμάχη Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, Μεγάλης Βρετανίας – Γιβραλτάρ, Ισπανίας – Καταλονίας πρόσφατα Ρωσίας – Ουκρανίας-Κριμαίας και τόσες άλλες εκκρεμείς υποθέσεις  από την διεθνή σκηνή που βεβαίως δεν αποτελούν όλες παραδείγματα προς μίμηση αλλά δεν μπορώ να δεχθώ και το έωλο επιχείρημα που προβάλλονταν από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι το θέμα είναι ανοιχτό για πολλά έτη και κυρίως από το 1991 και πρέπει να κλείσει !!!  Μάλλον κόπωση και υποτέλεια προτάχθηκαν για την  επαίσχυντη συμφωνία και όχι το εθνικό συμφέρον και τα δίκαια μας.

 

Επανερχόμενος στην συνάντηση με τον κο Κρίς Σπύρου οφείλω να επισημάνω ότι η δίωρη συζήτηση μαζί του με έκανε πιο σοφό πιο «Ελληνικό » και όχι απλά Έλληνα γιατί Έλληνες είμαστε όλοι ακόμη και οι πολιτογραφηθέντες αλλοδαποί. Το ζήτημα στις ημέρες μας είναι  η καρδιά μας , η σκέψη μας , το φρόνημά μας η γλώσσα μας να είναι                      « ελληνική» και νομίζω ότι ο καθείς αντιλαμβάνεται τι εννοώ. Ο κος Σπύρου είναι  και παραμένει ένας ευπατρίδης της πολιτειακής και πολιτικής μας ζωής προσδίδοντας με τις θυσίες και τους αγώνες του όχι απλά θεωρητικό κύρος στις εθνικές απόψεις  αλλά και πολιτική θεσμική προοπτική. Η ανάγνωση της πολιτικής του πορείας δεν γίνεται με άξονα μόνο τις ημερομηνίες και τον χρόνο αλλά  με την ανάδειξη των βαθυτέρων προκλήσεων με τις οποίες αναμετρήθηκε με επιτυχία  όλα αυτά τα έτη. Και τέλος επειδή το μέλλον μας το κουβαλάμε  μέσα στο παρόν μας καλό θα είναι τα όσα πράττει και ένθερμα υποστηρίζει για τα εθνικά θέματα να τα  ακούσουν στην κυβέρνηση και να διδαχθούν από την εμπειρία του.  Και επειδή οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ  με τους ΑΝΕΛ πιστεύουν ότι  με την συμφωνία των Πρεσπών το θέμα «έκλεισε» οριστικά και αμετάκλητα απλά τους χαρίζω την ρήση του φιλοσόφου και «συντρόφου τους»,  Νίτσε που είπε: « Οριστικό  ορισμό επιδέχονται μόνο όσα δεν έχουν Ιστορία » Και εμείς οι Έλληνες και κυρίως οι Μακεδόνες έχουμε πολύ Ιστορία ……. Έν καιρώ θα υπάρξουν εξελίξεις.

 

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ?

Κατ΄αρχάς  ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ( δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι υπήρξε μία αφύσικη πολιτικά και ιδεολογικά παντρειά με προγαμιαίο συμβόλαιο για την μοιρασιά της  εθνικής προίκας – ρόλοι και κυβερνητικές θέσεις  και ένα βελούδινο διαζύγιο), διαμόρφωσαν με την συγκυβέρνηση και την πολιτική συμπεριφορά τους μία ατμόσφαιρα ανομίας καλώντας τους πολίτες σε έναν σιωπηρό ατιμωτικό συμβιβασμό με τους κάθε λογής μπαχαλάκηδες, αναρχικούς και εν τέλει φασίστες που μονοπωλούν την πολιτική ζωή της χώρας μας δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα  την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κουρασμένη και ανήμπορη πολιτικά  παρακολουθεί  αμήχανα  στην όχθη την ροή των πραγμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον πολιτική πρόταση  και η συγκεχυμένη αποσπασματική  αντιμετώπιση της πραγματικότητας με προεκλογικές παροχές ισοδυναμεί με  απουσία πρότασης από την κυβέρνηση που  συμπεριφέρεται ως ψηφίδα  της πολιτικής  και όχι ως κύριος συντελεστής της ενώ προ πολλού το εκλογικό σώμα έχει αντιληφθεί ότι τα δήθεν φάρμακα που επαγγέλθηκε ο Σύριζα και οι Ανέλ για ανέλθουν στη εξουσία ήταν φενάκη και αποδείχθηκαν πιο επικίνδυνα από την ίδια την  αρρώστια που κλήθηκαν να καταπολεμήσουν.

 

Σε όλα τα παραπάνω η έλλειψη παιδείας σε όλα σχεδόν τα πεδία και η γενικότερη απαιδευσιά των νέων γενεών  δημιούργησαν την κουλτούρα της έντασης  δίδοντας προτεραιότητα στον χώρο σε βάρος του χρόνου, στην αμεσότητα σε βάρος της διάρκειας, αποιστορικοποιώντας κάθε υγιές σημείο αναφοράς . Είναι γνωστό εξάλλου ότι για την Αριστερά που ακόμα και εάν σκέφτεται δημοκρατικά είναι δημοκρατικά εν ατροφεία με αυτά που λέει και πιστεύει  αφού  η βία όταν την εξυπηρετεί λέγεται επανάσταση ενώ όταν δεν την θέλει γιατί δεν την συμφέρει την  ονομάζει φασισμό.! Σε αυτή την ατμόσφαιρα  το ΠΑΣΟΚ ή το ΚΙΝΑΛ όπως λέγεται σήμερα  παρουσιάζεται με περιορισμένες προγραμματικές δυνατότητες για εσωτερικές ρήξεις και για ριζοσπαστικό ξεκίνημα, μοιάζοντας να μην έχει ακόμη απελευθερωθεί από τα δεσμά του παρελθόντος και της μαζικής δυστυχίας των παρελθόντων εκλογικών ηττών ενώ η πύκνωση του ιστορικού χρόνου μοιάζει να το έχει πολιτικά αφυδατώσει παρά τις προσπάθειες του να δείξει ότι η μεταβλικότητα και η κίνηση προσιδιάζουν στην μεταβατικότητα της στάσιμης όμως πορείας του. Η ιδεολογική σύγχυση των οπαδών του με το ΣΥΡΙΖΑ και οι μετακινήσεις των στελεχών του προς το μεταλλαγμένο κυβερνητικό στρατόπεδο ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ σχηματικά όπως  κάποτε ειπώθηκε από επίσημα χείλη  είναι σαν το καρπούζι από έξω πράσινο και μέσα κόκκινο !!! θέλοντας να καταδείξει με αυτόν τον τρόπο ο σχολιαστής ότι έχουν κοινή ιδεολογική αφετερία και βάση. Ίσως αυτό και να είναι η αρχή του επεισοδιακού τέλους του ή η αιτία της πολιτικής αναιμίας  που το χαρακτηρίζει.

 

Για τον Νομό Χαλκιδικής τα πράγματα δεν είναι καλά όπως και για όλη την χώρα εξάλλου. Με κάθε σεβασμό στους υπάρχοντες βουλευτές μας και ιδιαίτερα στον Δρ Βαγιωνά Γεώργιο που η πορεία του είναι με θετικό πρόσημο για τον Νομό και το έργο του εγνωσμένο , έχω ωστόσο την αίσθηση ότι η Χαλκιδική  είναι και παραμένει στο περιθώριο της πραγματικής πολιτικής, άφωνη , άνευρη και απούσα από  τις πολιτικές εξελίξεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Θα πρέπει να υπάρξει ανανέωση και προοπτική , να κάνουμε την πολιτική ομόλογη  προς τις αληθινές δυνατότητες μας και τις ανάγκες μας. Οι επικείμενες εθνικές εκλογές θα είναι μία δοκιμασία ευθύνης και αναμέτρησης με την πραγματικότητα με βάση τις επιλογές των προσώπων – υποψηφίων βουλευτών. Οι Χαλκιδικιώτες θα πρέπει να κάνουν έφοδο προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω αναδεικνύοντας εκπροσώπους στο κοινοβούλιο  χωρίς εμμονή στα στερεότυπα και στις προκαταλήψεις.

 

Θεωρώ ότι η ΝΔ από την οποία δεν ζώ αλλά μάχομαι καθημερινά γιατί ζώ για την πατρίδα μου, αποτελεί μία δύναμη υγιούς προοπτικής και ανασυγκρότησης του κράτους. Ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει το πολιτικό κεφάλαιο που είναι αναγκαίο για την ανόρθωση της πατρίδας μας και θα αποτελέσει τον πρωτεργάτη και τον πρόδρομο της σύγχρονης και αναγκαίας εξέλιξης της χώρας μας. Το ολοκληρωμένο εξάλλου πρόγραμμα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας χωρίς καμία διάθεση επικοινωνιακής παραμόρφωσης αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχία χωρίς αυταπάτες και χωρίς  όμως να αποτελεί και το έσχατο  κριτήριο της δράσης της. Η ΝΔ μπορεί και πρέπει να μεταλλάξει την μετα- μνημονιακή κοινωνία της διακινδύνευσης σε κοινωνία  διατηρήσιμης ανάπτυξης θωρακίζοντας την οικονομία και τους θεσμούς.

 

Για να το πράξει αυτό απαιτείται αυτοδυναμία κοινοβουλευτική και πολιτική ευρυχωρία χειρισμών και πρωτοβουλιών με τις άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου. Η αυτοδυναμία απαιτεί συσπείρωση και ορθές επιλογές με λογική και όχι με θυμό και επιπολαιότητα. Ο εκλογέας πριν τις εκλογές θα πρέπει να καθίσει μπροστά στον καθρέπτη του και να αναρωτηθεί τι είναι αυτό που δεν τον άρεσε ή του άρεσε από την προηγούμενη επιλογή του και να καταψηφίσει ή να την επαναλάβει. Θα πρέπει όμως να σκεφθεί πριν ψηφίσει  και να διαβάσει τα βιογραφικά των υποψηφίων βουλευτών, να σταθμίσει την διαδρομή τους και να δει εάν υπάρχει αποτύπωμα και ποιο στην πορεία του καθενός. Να σταθμίσει την ψήφο του εάν θα είναι τελικά ψήφος διαμαρτυρίας που μόνο ζημιά προκαλεί ή θα είναι ψήφος αυτοδυναμίας για την ΝΔ για να «φύγει» ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση. Μόνο έτσι δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Εάν ψηφίσει αυτούς που θα τον υποσχεθούν μία τσάντα από το super market ή αυτούς που θα του πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και   τον λογαριασμό της ΔΕΗ ή θα του τάξουν ανύπαρκτη θέση σε υπηρεσία ή θα επικαλεσθούν κουμπαριά γνωριμίες και συγγένειες για να προσελκύσουν ψηφορόρους,  την ίδια στιγμή θα έχει εκχωρήσει το μέλλον της επόμενης περιόδου σε τυχοδιώκτες και θεσιθήρες και θα έχει μετατρέψει την εκλογική διαδικασία σε ένα  αντικείμενο εφήμερης εμπράγματης απόλαυσης με πρωταγωνιστή – θύμα και θύτη τον ίδιο.

 

Εγώ σε ότι με αφορά παραμένω και βρίσκομαι διαθέσιμος στην διάθεσή του Προέδρου μας και των καταστατικών οργάνων της ΝΔ αναφορικά με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις Εθνικές εκλογές.

 

Σας ευχαριστώ πολύ κε Καραμανλή Νίκο.

 

Εγώ σας ευχαριστώ .

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *