28 Φεβρουαρίου, 2021
Top News Χαλκιδική

Οι ομογενείς της Αυστραλίας δώρισαν μηχάνημα υπέρηχων στο νοσοκομείο Πολυγύρου

Ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας, για το Ουρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Πολυγύρου παρέλαβαν σήμερα η Δ/τρια του Νοσοκομείου Πολυγύρου, Λαμπρινή Στεφανίδου  και ο Δ/ντης Ουρολογικής κλινικής κος Δεληγιαννίδης, παρουσία του Κώστα Μπαρκούκη και της συζύγου του Δέσποινα Παστρικού, του Σωτήρη Φίλη και άλλων ομογενών από την Αδελαϊδα της Αυστραλίας και το Σωματείο Australian Hellenic Medical charity inc.

Ο κ. Μπαρκούκης το καλοκαίρι του 2016 που ήρθε στη γενέτειρά του, είδε τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο και αποφάσισε να παρακινήσει τους ομογενείς της Αυστραλίας να βοηθήσουν ώστε να αγοραστεί εξοπλισμός.

«Σκέφτηκα ότι ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε είναι να στραφούμε στους συμπολίτες μας στην Αυστραλία και να δημιουργήσουμε μια φιλανθρωπική οργάνωση που θα έχει στόχο τη συλλογή χρημάτων που θα χρησιμοποιούνται για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία της πατρίδας μας» ανέφερε ο κ. Μπαρκούκης.

Με την καθοδήγηση του ελληνικής καταγωγής επιφανή αρχιδικαστή Χριστόφορου Κουράκη, δημιουργήθηκε ο φιλανθρωπικός οργανισμός Australian Hellenic Medical Charity Inc., του οποίου πρωταρχικός σκοπός ήταν να συλλέξει ένα μεγάλο ποσό για το νοσοκομείο που εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας. Η  Κα Στεφανίδου Λ. Δ/τρια του Νοσοκομείου Πολυγυρου και ο κος Δεληγιαννιδης Δ/ντης Ουρολογικής κλινικής, παρουσία των Kosta Barkoukis,Despina PastrikosSoto Phillis και άλλων ομογενών από την Αδελαίδα της Αυστραλίας και το Σωματείο Australian Hellenic Medical charity inc, παρέλαβαν το αναγκαίο μηχάνημα υπερήχων τελευταίας τεχνολογιας, για το Ουρολογικο τμήμα του Νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής. Όλοι εμείς οι κάτοικοι αυτού τού υπέροχου νομού, ευχαριστουμε πολύ τους συγγενείς και φίλους που αν και ζουν τόσο μακριά από την πατρίδα, δε ξεχνούν τον τόπο και τις ανάγκες του. Ευχαριστούμε επίσης, το γιατρό Ιωάννη Καρδάκο, τον ειδικευόμενο Χάρης Ευταξίας και όλους όσους βοήθησαν στη διαδρομή αγάπης, (φίλους εικαστικούς, τοπικους συλλόγους και όχι μόνο), μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό που απαιτούνταν για την αγορά αυτου του μηχανήματος που θα γλυτώσει από την ταλαιπωρία της μετακίνησης πολλούς συμπολίτες μας και θα βοηθήσει την έγκαιρη διάγνωση σοβαρών ασθενειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *