7 Φεβρουαρίου, 2023
Top News Χαλκιδική

«ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΦΥΤΟΣ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΦΥΤΟΥ

  Σήμερα 6 Μαΐου 2018 στην Άφυτο και ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αφύτου, συγκεντρώθηκαν σε κοινή σύσκεψη ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αφύτου, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φίλων Λαογραφίας και Παράδοσης, Συλλόγου Επαγγελματιών Αφύτου, Αθλητικού Συλλόγου «Τορωναίος», Συλλλόγου Γυναικών «Η Αφυταία», Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου Αφύτου για να ενημερωθούν και να αποφασίσουν την κοινή τους δράση για να προχωρήσει η ανέγερση του Νέου Διδακτηρίου.

Προ 10ετίας εκποιήθηκε μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία η οποία ανήκε στο Δημοτικό Σχολείο Αφύτου με σκοπό να αγοραστεί άλλο κατάλληλο για την ανέγερση Νέου Διδακτηρίου, μιας και το υπάρχον σύμφωνα με το υπ. αρθμ. 8/27-5-2008 Πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου είχε κριθεί ανεπαρκές και ακατάλληλο αφού είναι κτίσμα του 1950 χτισμένο πάνω στα παλιά νεκροταφεία.

Αγοράστηκαν δύο οικόπεδα (αφού συντάχτηκε Πρακτικό Καταλληλότητας των οικοπέδων) και συντάχθηκε η σχετική Μελέτη.

Παρόλα αυτά εδώ και μία 10ετία περίπου το Νέο Διδακτήριο δεν έχει καν ξεκινήσει!!!

Τα παιδιά της Αφύτου δεν είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Δικαιούνται να στεγάζονται και αυτά σε ένα σχολείο που θα έχει κανονικό εργαστήρι Πληροφορικής και όχι κοντέινερ, αίθουσα εκδηλώσεων, Γυμναστήριο, Βιβλιοθήκη και κυρίως κατάλληλους χώρους υγιεινής και ένα μεγαλύτερο και ασφαλέστερο προαύλιο.

Η Άφυτος δικαιούται αυτό το Σχολείο και για έναν ακόμα λόγο αφού για τον σκοπό αυτό εκποιήθηκε περιουσία του σχολείου. Μία περιουσία που οι δωρητές της γενναιόδωρα παραχώρησαν για να προσφέρουν στα παιδιά μία καλύτερη μόρφωση για ένα καλύτερο μέλλον.

Για όλα αυτά οι Σύλλογοι της Αφύτου στέκουν αλληλέγγυοι στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι επιτέλους να αποκτήσει και η Άφυτος το Σχολείο που της αξίζει και δικαιούται.

Ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Αφύτου

Ο Εφημέριος του Ι.Ναού Αγίου Δημητρίου

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Λαογραφίας

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου

Η Πρόεδρος Επαγγελματιών

Η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου Αφύτου

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών «Η Αφυταία»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.