18 Απριλίου, 2024
Χαλκιδική

Ενημέρωση από την Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής επί θεμάτων λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουριστικών επιχειρήσεων, παραεμπορίου, παράνομης υπαίθριας κατασκήνωσης, κ.ά

Σύσκεψη για ενημέρωση των φορέων και επιχειρήσεων του νομού μας επί των θεμάτων λειτουργίας και συναφών παραβάσεων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος – ξενοδοχείων κλπ., εν’ όψει της έναρξης της θερινής περιόδου και των επικείμενων προβλημάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κατόπιν πρόσκλησης του Αστυνομικού Δ/ντη Χαλκιδικής, Ταξίαρχου κου Αθανάσιου Μπασιούκα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Κουφίδης Ιωάννης, εκπρόσωποι δήμων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κος Τάσιος Γρηγόρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής κος Δεληδημητρίου Αντώνιος, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, προϊστάμενοι των τμημάτων του Υγειονομικού ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Δ/νσης Εμπορίου, δ/ντες Αστυνομικών Τμημάτων καθώς και δ/ντες Λιμενικών και Πυροσβεστικών Τμημάτων του νομού. Σημαντική ήταν και η προσέλευση εκπροσώπων τουριστικών και εμπορικών συλλόγων του νομού μας, επιχειρηματιών του κλάδου εστίασης και των ξενοδόχων.

Ο Ταξίαρχος κος Μπασιούκας, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους στην σύσκεψη, παρέδωσε το λόγο στον κο Κούτη Δημήτριο Αστυνόμος Β’.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Χαλκιδικής, ενημέρωσε για τις σύνηθες παραβάσεις που διαπιστώνονται από την υπηρεσία τους μετά από ελέγχους σε διάφορες επιχειρήσεις. Έγινε αναφορά για το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το καθεστώς των αστυνομικών ελέγχων και τις αρμοδιότητες τους. Ζητήθηκε επίσης η συμμόρφωση των επιχειρήσεων ως προς την ισχύουσα νομοθεσία, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και παραβάσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

 

Ακούστηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις των διάφορων φορέων για την σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας ,  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την εφαρμογή της, αλλά και  παράπονα των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου και της εστίασης προς τους φορείς.

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν και η δρομολόγηση δράσεων για την αντιμετώπιση των παραβατικών φαινομένων που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, τα οποία ενδεχομένως αποτρέπουν την προσέλκυση επισκεπτών και τουριστών από άλλες περιοχές της Ελλάδας ή και του εξωτερικού, καθώς και η ύπαρξη καλής συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων σε τοπικό επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.