1 Οκτωβρίου, 2022
Άρθρα

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι


Του Δημήτρη Βασιλειάδη,
Πολιτικός αναλυτής

Και ενώ φέρνουν μπροστά την NOVARTIS μπας και φάνε δυο τρεις από την ΝΔ και όσους άλλους θα μπορούσε να πάρει η μπάλα, για να σωθούν από τα συλλαλητήρια, να το δώρο από τον Θεό : Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου. Κλασσική περίπτωση του πάω για μαλλί και βγαίνω γουλί!. Με έναν σμπάρο δυο κυβερνητικά τρυγόνια. Νομίζω είναι η πρώτη φορά που αποδομούνται με αυτόν τον τρόπο πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία.

Αυτό όμως που δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία, είναι ότι το θέμα το ανέδειξε εφημερίδα και όχι η ΝΔ. Κανονικά έπρεπε να βγει από την ΝΔ που λογικά έχει την πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία. Οι βουλευτές της γνώριζαν τις διαδικασίες για το επίδομα αυτό, είχαν πρόσβαση στα έγγραφα (ποιος υπουργός ή βουλευτής ζητάει τι , γιατί και πόσα). Δεν έγινε σωστά ο έλεγχος που θα μπορούσε και έχει χρέος να κάνει η αντιπολίτευση και απόδειξη για αυτό είναι ότι η εν λόγω Κυρία τα τσέπωνε για 24 μήνες! Μεγάλο χρονικό διάστημα για να μην το πάρεις είδηση…

Πρόπερσι μοίραζαν κοινωνικό μέρισμα από το «πλεόνασμα» στους Βουλευτές τους (θυμόσαστε τι είχε γίνει με Μπαλαούρα και λοιπούς). Από πρόπερσι επίσης δίνουν επίδομα στους ζάμπλουτους Αντωνοπούλου/ Παπαδημητρίου. Είναι απλά κακός και πρόχειρος σχεδιασμός, ή πρόκειται για βουρ στον πατσά που λέμε εμείς στην Βόρεια Ελλάδα. Εγώ πάντως πιστεύω πως πρόκειται για βουρ στο πατσά!

Ο Πρωθυπουργός θα πάει σε ανασχηματισμό με όρους που δεν ήθελε. Είναι άλλο να κάνεις ανασχηματισμό γιατί τον θέλεις και άλλο γιατί σε αναγκάζουν οι συνθήκες να τον κάνεις. Επίσης μπορεί οι υπουργικές θέσεις και τα χαρτοφυλάκια του παραιτηθέντος ζεύγους να είναι σημαντικές (όπως τουλάχιστον λέγεται), οι δυο τους πάντως τις έκαναν σχεδόν αόρατες!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.