2 Δεκεμβρίου, 2022
Top News Απόψεις Χαλκιδική

Καρφί Α. Πάνα από το Καρφί: Χρειαζόμαστε τη φρεσκάδα νέων αντιλήψεων που απαντούν στις αγωνίες του σήμερα.

Σημαντικό άρθρο για την περαιτέρω  πορεία αλλά και την προσπάθεια του νέου φορέα της Κεντροαριστέρας, κατέθεσε μέσω της εφημερίδας Καρφί το μέλος Ο Απόστολος Πάνας ο οποίος όμως δεν απέφυγε να ρίξει το “καρφί του” τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται φρεσκάδα νέων αντιλήψεων. Ο κος Πάνας ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και περιφερειακός σύμβουλος καθώς και υποψήφιος Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Χαλκιδική. Η πρόεδρος του νέου φορέας Φώφη Γεννηματά κατά καιρούς του έχει αναθέσει αρκετές θέσεις. Παρακάτω διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του κου Πάνα για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας:

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

 

Τελικά τα καταφέραμε ύστερα από πολύ προσπάθεια και κόπο ο νέος φορέας είναι μια πραγματικότητα το Κίνημα Αλλαγής.Όλοι εμείς που πιστέψαμε σε αυτό το εγχείρημα νιώθουμε μια γλυκιά χαρά καθώς η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του αρχηγού της υπό διαμόρφωση παράταξης αφού ξεπέρασε τους σκοπέλους της διαδικασίας ενεργοποίησε τους πολίτες και ήρθε η ώρα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας.

Όλοι αυτοί που ήθελαν το εγχείρημα του νέου φορέα να ξεφουσκώνει εν τη γενέσει του πήραν το πρώτο σημαντικό μήνυμα , η προοδευτική παράταξη είναι ζωντανή κατάφερε να κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό πολιτών και να αποδείξει τις αντοχές της.

Πλέον λοιπόν είμαστε μπροστά στο κρίσιμο σημείο αυτής της προσπάθειας , τη πολιτική και οργανωτική συγκρότηση του νέου φορέα.Γιατί μεσώ των πολιτικών θέσεων οι δυνητικοί ψηφοφόροι θα μπορέσουν να κρίνουν και να αποφασίσουν, άλλωστε το κοινό που έδωσε πνοή ζωής στο εγχείρημα δεν είναι ομοιογενές, ελπίζει και περιμένει διαφορετικά πράγματα. Ήρθε όμως και η ώρα να αποτυπωθούν προτάσεις και ερωτήματα για τη παράταξη και την συγκρότησή της, πως τι θέλουμε ,πως θα ανανεωθεί ,πως θα μείνει ενωμένη και πως θα κάνει τις αναγκαίες ρήξεις με το πολιτικό κατεστημένο του παρελθόντος. Επίσης ποιες είναι οι σύγχρονες προκλήσεις στις οποίες θα κληθεί να απαντήσει ο φορέας; Πώς θα συμπεριλάβει στις τάξεις του μια κοινωνία που απομακρύνεται από τα κόμματα; Ποιος θα είναι ο ρόλος της νέας γενιάς την επόμενη μέρα;

Το μεγαλύτερο όμως ζήτημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ό νέος φορέας είναι η επανασυνδεσή του με τη κοινωνία που επιζητεί νέους όρους εκπροσώπησης και αποδοκιμάζει το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα.

Στο πλαίσιο αυτό ο νέος φορέας έχει ανάγκη τη δημιουργία νέων δομών παράλληλων με τη θεσμική λειτουργία του κόμματος που θα επεξεργάζεται και θα συμβάλλει στην υλοποίηση των πολιτικών που χάραξε η βάση. Τo θέμα δεν είναι να υπάρξουν θέσεις και κείμενα, χρειάζονται θεσμοί και πρόσωπα που θα συμβάλουν στη διαρκή επεξεργασίας τους ώστε αυτές να καταστούν εφαρμόσιμες και να υλοποιηθούν όταν η παράταξη κερδίσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας.

Συγχρόνως, η δραστηριοποιησή των νέων ανθρώπων αποτελεί πρωτεύων ζήτημα για κάθε τέτοιο εγχείρημα. Είναι ανάγκη η νέα γενιά να έχει διακριτό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το εγχείρημα.

Η καλή διάθεση μπορεί να υπάρχει μα το κόμμα είναι ζωντανός οργανισμός και για να υπάρξουν αλλαγές χρειάζονται θεσμοθετημένες αποφάσεις, κανόνες και αξιολόγηση.Το συνέδριο του νέου φορέα είναι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ώστε να αναδειχθεί το μήνυμα που έστειλαν οι 210000 πολίτες. Μήνυμα αναγέννησης, ενότητας και αλλαγών.Ο δρόμος δε θα είναι σπαρμένος με λουλούδια, θα είναι δύσκολος και με αντιδράσεις ειδικότερα από αυτούς που δεν έχουν καταλάβει το πραγματικό μήνυμα της μεγάλης αυτής προσπάθειας και επιζητούν απλά μια επιστροφή στα πολιτικά τους κεκτημένα. Αυτή είναι μία σκληρή πραγματικότητα. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η κοινωνία μας έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία ζητώντας να αλλάξουμε σελίδα χωρίς ημίμετρα, συμβιβασμούς και μικροδιαχείριση. Άλλωστε και η ίδια απόφαση της κ. Γεννηματά ήταν μια κίνηση υψηλού ρίσκου που πέτυχε γιατί ακριβώς είχε αυτά τα χαρακτηριστικά.

Συγχρόνως όμως θα πρέπει να παρουσιαστεί και ένα σχέδιο ανασυγκρότησης για τη χώρα, είναι απαραίτητο και κρίσιμο ζήτημα στην παρούσα φάση να καταγραφούν με ρεαλισμό οι βασικές αρχές και οι θέσεις του νέου κινήματος και πως θα μπορέσουν να υλοποιηθούν.Ήρθε η ώρα των προτάσεων για την εργασία, τη δημοσιά διοίκησή, το προσφυγικό, τη παιδεία,τη νέα γενιά και την επιχειρηματικότητα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και ύστερα από 8 χρόνια κρίσης η ελληνική κοινωνία αναζητά απαντήσεις.

Η καθαρότητα θέσεων η μεταρρυθμιστική διάθεση, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός η προσήλωση στο μοντέλο ανάπτυξης ενός σύγχρονου κράτους μπορεί να αποτελέσουν βασικά εργαλεία της όλης προσπάθειας .

Το νέο κίνημα πρέπει να δώσει το στίγμα ότι μπορεί να πείσει και άλλο κόσμο πέρα από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του και να τους ενσωματώσει στη λειτουργία του.

Τέτοιο κοινό είναι οι επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες που στενάζουν από τη φορολογία,είναι η υψηλής μόρφωσης δημόσιοι υπάλληλοι που δε λαμβάνουν κανένα “μέρισμα” αναγνώρισης των κόπων τους, είναι η νεολαία της χώρας που διψάει για δουλειές και δεν βρίσκει γιατί οι επενδύσεις προσκρούουν σε αδιανόητες κωλυσιεργίες,
είναι οι συνταξιούχοι που πλήρωσαν πολλά λεφτά στις ασφάλειες τους,
είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν στην Ευρώπη,
και αποστρέφονται κάθε ολοκληρωτισμό και τους εκφραστές του.

Χρειαζόμαστε τη φρεσκάδα νέων αντιλήψεων που απαντούν στις αγωνίες του σήμερα.

Τό ξεκίνημα λοιπόν έγινε η ηγεσία του νέου φορέα έχει αποδείξει ότι μπορεί αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέχεια, αν το Κίνημα Αλλαγής θα γίνει η πραγματική Αλλαγή!

 

ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.