Αφιερώματα Πολιτισμός Χαλκιδική

Κυκλοφόρησε το 33ο  τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

Κυκλοφόρησε το 33ο  τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ , επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903  και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής και έχει σκοπό την έρευνα και την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού, των φυσικών καλλονών της Χαλκιδικής κλπ.  και την καλλιέργεια των Χαλκιδικιωτών και φίλων μας.

 

Και το τεύχος αυτό έχει  πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα που αναφέρονται στη Χαλκιδική γραμμένα από Χαλκιδικιώτες κατά το πλείστον αρθρογράφους. Επίσης σε αρκετές σελίδες απλώνεται η δράση του Παγχαλκιδικού  το περασμένο τρίμηνο του 2017 μαζί με το πρόγραμμα εκδρομών και εκδηλώσεων του  Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου  2017.

 

Επίσης στο τεύχος αυτό αντί κυρίου άρθρου δημοσιεύεται η Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του Μητροπολίτη Ιερισσού Αγ. ΄Ορους και Αρδαμερίου κ. κ. Θεοκλήτου. Επίσης δημοσιεύονται πολλά ενδιαφέροντα άρθρα [που αφορούν στη Χαλκιδική και όχι μόνο: Η συμμετοχή της Χαλκιδικής στον Μακεδονικό Αγώνα. Ένα επίκαιρο άρθρο για την ελιά. Έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα χωριά μας. Η ιστορία της Πορταριάς και της Αφύτου. Η πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης πριν εκατό ακριβώς χρόνια (1917). Ποιήματα και ευθυμογραφήματα.

 

Με ειδική ανακοίνωση σε πλαίσιο ζητούνται χορηγοί: α) Για την προμήθεια μιας σειρά παραδοσιακών στολών για τα χορευτικά τμήματα και β) Για την έκδοση του επόμενου 33ου τεύχους που θα κυκλοφορήσει, με το καλό, τέλος Νοεμβρίου 2017.

 

Όπως είναι γνωστό ο ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ εκδίδεται με χορηγίες ιδιωτών και φορέων από την αρχή της κυκλοφορίας του (2009) μέχρι σήμερα Του παρόντος τεύχους χορηγός είναι ο αρχιτέκτων κ. Ορέστης Δημ. Σιμώνης, από τη Γαλάτιστα, γνωστή προσωπικότητα στον τεχνικό κόσμο αλλά και στις κοινωνίες της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, ως ένας ευπατρίδης.

 

Σήμερα ζητείται χορηγός για το επόμενο 34ο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο 2018.

 

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι  το περιοδικό αποστέλλεται δωρεάν, πέρα από τα τακτικά και επίτιμα μέλη, στα Σχολεία όλων των βαθμίδων της Χαλκιδικής, στους Δήμους (Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους), στις  Κοινότητες, στους Πολιτιστικούς και Κοινωνικούς Συλλόγους των χωριών και κωμοπόλεων και σε όλες τις υπηρεσίες του Νομού Χαλκιδικής. Επίσης στέλνεται δωρεάν σε όλες τις Μονές του Αγ.΄Ορους και της Χαλκιδικής, σε εξέχουσες προσωπικότητες, στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της Ελλάδος και  είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Παγχαλκιδικού www.panchalkidikos.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.