10 Δεκεμβρίου, 2023
Πολιτική & Οικονομία Χαλκιδική

Δ. Τσούφης: Εμείς με λίγα κάνουμε πολλά και η Δημοτική αρχή με πολλά τίποτα!

Η Δημοτική Παράταξη Νέα Γενιά, Νέα Πορεία συνδιοργάνωσε με φορείς και αγροτικούς συλλόγους ημερίδα με θέμα: «ΑΕΙΦΟΡΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ» με στόχο τη διαμόρφωση βιώσιμων περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά, προτάσεων για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στον Δήμο της Νέας Προποντίδας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Γενιά, Νέα πορεία Δημήτρης Τσούφης στην αρχή της εκδήλωσης μίλησε για τον πόλεμο που δέχθηκε αναφορικά με την εκδήλωση καθώς οι ομιλητές αλλά και κόσμος δέχθηκαν πιέσεις με ανώνυμες επιστολές ώστε να μην δώσουν το παρόν. Αναφορικά με τα δημοτικά πράγματα δήλωσε παρόν ως υποψήφιος Δήμαρχος για το 2019 τονίζοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία που πήρε ως συνδυασμός είναι πρωτοποριακή σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς σήμερα ούτε Δημοτικές αρχές δεν λαμβάνουν παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Τέλος κατέληξε ότι  ως Δημοτικός συνδυασμός κάνει λίγα με πολλά ενώ η σημερινή δημοτική αρχή με πολλά δεν κάνει τίποτα. Αρκετός κόσμος έδωσε το παρόν στην ημερίδα και ιδιαίτερα αγρότες.

Ομιλητές της Ημερίδας ήταν ο ΜΠΟΥΡΛΕΤΣΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,  Διευθυντής Κατάρτισης – ΕΛΓΟ Δήμητρα, ο  Dr.ΓΚΙΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Σχεδιασμού Περιβαλλοντικών Διεργασιών, Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης. Ο ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ,  Γεωπόνος, Οινολόγος, Οινοπαραγωγός, Ιδιοκτήτης Κτήματος Γεροβασιλείου και ο  Dr. ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,  Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Ιδρυτής της Spinoff εταιρείας EATWALK (Ελληνικών Λειτουργικών και Βιολειτουργικών Τροφίμων).

Μετά το πέρας της ομιλίας τέθηκαν ερωτήσεις από τους πολίτες. Θίχτηκε και το θέμα της επένδυσης των Σκουριών όπου ομάδα πολιτών αντέταξε τα επιχειρήματα της. Τέλος αναφορικά με τα συμπεράσματα σαφώς και η καινοτομία, η αλλαγή των συνηθειών των αγροτών αλλά και επανεκκίνηση της Αγροτικής οικονομίας βρέθηκε στο επίκεντρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.