Editorial Απόψεις

editorial…

 

 

Για άλλη μια φορά λοιπόν είμαστε εδώ και είμαστε κοντά σας. Για να διαβάζετε την στήλη αυτή είναι βέβαιο ότι κρατάτε στα χέρια σας το Θέμα της Χαλκιδικής. Για να γνωρίζουν και οι αγαπημένοι μας αναγνώστες. Μαχητικοί είμαστε. Τα δίνουμε όλα για την αλήθεια, την ελευθεροτυπία και την αντικειμενική ενημέρωση. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν γιατί η δύναμη μας είστε εσείς!

Στα γενικότερα πολιτικά ζητήματα, τον τελευταίο καιρό το τηλεφωνικό μας κέντρο έχει κατακλυστεί από διάφορους πολίτες που επιθυμούν να μάθουν αν συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Η άποψη μας είναι ότι σαφώς σε καιρούς κρίσης κάθε οικονομική βοήθεια της πολιτείας προς τις ευπαθείς ομάδες είναι καλοδεχούμενη. Σαφώς όμως και δεν είναι ορθό να πληρώνουν κάποιοι πολλά και μια μερίδα από αυτά, ψίχουλα δηλαδή, να δίνονται στους μη έχοντες. Οι πολιτικές θα πρέπει να είναι διαδραστικές και σε βάθος και όχι ημίμετρα με κοινωνικά μερίσματα βουτηγμένα στο αίμα και στον ιδρώτα.  Τέλος μια πολιτεία που δεν έχει αυταρχικά χαρακτηριστικά (όπως π.χ. οι Χώρες του Τρίτου Κόσμου, οι δικτατορίες και τα κουμουνιστικά καθεστώτα) θα πρέπει να γνωρίζει τους  πολίτες  που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα. Σε μια κανονική χώρα θα έπρεπε μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού τα χρήματα αυτομάτως να μπαίνουν στους Τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και όχι αυτοί να είναι αναγκασμένοι να κάνουν αιτήσεις και να μαζεύουν έγγραφα  για να διορθώνουν τυχόν λάθη.

 

Από εκεί και πέρα την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Αναμένεται να επισκεφτούν την Συμπρωτεύουσα σχεδόν όλα τα στελέχη του Κόμματος.  Η είδηση όμως που βγαίνει είναι ότι ετοιμάζονται πολλές αλλαγές στην δομή της Νέας Δημοκρατίας. Αλλαγές που θα ξεκινήσουν από την βάση. Άλλωστε το καταστατικό του 1974 θέλει πολλές τροποποιήσεις καθώς είναι παρωχημένο. Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κόμμα με πραγματικά και ενεργά μέλη τα οποία θα συμμετέχουν με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Ακόμη είναι δεδομένο ότι θα αλλάξει ο τρόπος διοίκησης και εκλογής των μελών και του προέδρου των Νομαρχιακών. Το σύστημα καμαρίλας θα αποτελέσει παρελθόν. Τα μέλη του Κόμματος θα καλούνται για να αποφασίζουν ποιοι θα έχουν διοικητές ευθύνες. Άλλωστε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης το είπε καθαρά: Δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να εκλέγεται από χιλιάδες μέλη και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ από 70 άτομα!

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει οι διεργασίες για τα ψηφοδέλτια του Κόμματος. Άλλωστε είναι πολύ πιθανό το 2018 να είναι ένα εκλογικό έτος. Λόγω του ότι ο τριεδρικές περιφέρειες όπως είναι η Χαλκιδική, είναι ύπουλες αναφορικά με την έδρα του δεύτερου κόμματος, γίνονται όλες εκείνες οι προσπάθειες ώστε ο  ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να λάβει στην Χαλκιδική πάνω από 25% που είναι το όριο για την κατάληψη της μιας έδρας.  Σε επόμενο τεύχος της εφημερίδας μας θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ με ονοματολογία.

Τέλος στην Δημοκρατική Συμπαράταξη το αέρας είναι ούριος. Τα πρώτα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θετικά και πλέον μένει να δούμε το όνομα του νέου φορέα καθώς και τις δομές του. Στρατηγικός στόχος για την κεντροαριστερά είναι η ανακατάληψη της έδρας στην Χαλκιδική και στο βωμό αυτό είναι πιθανό να υπάρξει μια πανστρατιά στελεχών που στο παρελθόν είχαν πάει στην άκρη ώστε να έρθει η επιτυχία. Μένει να δούμε την κατάληξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.