21 Οκτωβρίου, 2021
Top News Χαλκιδική

Φώφη δαγκωτό ψήφισε η Χαλκιδική- 60% έλαβε από τον πρώτο γύρο

 

Φώφη Γεννηματά και μάλιστα δαγκωτό ψήφισαν οι 2.148 πολίτες μέλη και φίλοι του νέου φορέα της κεντροαριστέρας που επισκέφτηκαν τα εκλογικά κέντρα της Χαλκιδικής και με την δική του παρουσία έστειλαν το μήνυμα προς το εσωτερικό αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε για την  διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής, στον νέο πολιτικό φορέα ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη του Επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα και στην Χαλκιδική. Μια συμμετοχή που αποδεικνύει περίτρανα τις υψηλές προσδοκίες του κόσμου για το καινούριο εγχείρημα αλλά και το μήνυμα ότι η μια έδρα από τις τρεις δικαιωματικά θα ανήκει στον νέο φορέα.

Το πρώτο στοίχημα, που ήταν η μαζική συμμετοχή, επετεύχθη. Απομένει η ενότητα όλων των δυνάμεων, την επόμενη ημέρα. Η κεντροαριστερά λοιπόν θα πρέπει να αφήσει πίσω της ότι έχει πικράνει και να ανταποκριθεί στο αίτημα των πολιτών, για κοινή πορεία.
Οι δυο περίπου Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν αυστηρά με την φυσική τους παρουσία και στη Χαλκιδική, σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, στέλνοντας ένα καθαρό μήνυμα για ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Η εντολή των πολιτών με την συμμετοχή τους στη διαδικασία, ήταν σαφής. Η κεντροαριστερά να αφήσει πίσω της  τις παθογένειες του παρελθόντος και να κάνει πράξη αυτό που οραματίζεται.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εθελοντές, που εργάσθηκαν με ζήλο και αυταπάρνηση, προκειμένου η διαδικασία να στεφθεί από επιτυχία. Η κεντροαριστερά λοιπόν ανανεώνει το ραντεβού μας για την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, για να ολοκληρωθεί αυτό που ξεκίνησε. Ειδικότερα στις εκλογές στην Χαλκιδική η κα Φώφη Γεννηματά έλαβε το 60% (1297 ψήφοι) ενώ δεύτερος ήταν Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης που έλαβε 20%. Ο Δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης έλαβε 7% (158 ψήφοι), ο Σταύρος Θεοδωράκης 5,5% του Ποταμιού (119 ψήφοι), Ο Βουλευτής Γιάννης Μανιάτης 2,9% (64 ψήφοι). Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι υποψήφιοι έλαβαν τους ακόλουθους ψήφους: ο Γιάννης Ραγκούσης 26, ο Απόστολος Πόντας 24, ο Κωνσταντίνος Γκάσιος 9 και ο Δημήτρης Τζιώτης 5 ψήφους. Κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν 3 ψηφοδέλτια άκυρα και 3 λευκά. Πρωτιά και με μεγάλα ποσοστά είχε η Φώφη Γεννηματά στις 13 κάλπες από τις 15 καθώς μόνο σε δυο βγήκε πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης (Πολύγυρος και Γαλάτιστα).  Τέλος άξιο αναφοράς το γεγονός ότι στο εκλογικό κέντρο της Νέας Καλλικράτειας η κα Φώφη Γεννηματά πήρε 75%!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *