2 Δεκεμβρίου, 2022
Ελλάδα

Ο καθηγητής φιλόλογος, συγγραφέας,  και δημοσιογράφος Στέργιος Βαγγλής συντονιστής της “Δημιουργίας” στα Μουδανιά

 

Ο γνωστός καθηγητής φιλόλογος συγγραφέας και δημοσιογράφος Στέργιος Βαγγλής είναι πλέον συντονιστής του κόμματος Δημιουργία Ξανά στην περιοχή των Νέων Μουδανιών. Ο κος Βαγγλής που μίλησε κατά την εκδήλωση που έγινε στην περιοχή μεταξύ άλλων τόνισε τα ακόλουθα:

Θα τολμούσα να πω ότι η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ» είναι μια πολιτική οντότητα που λειτουργεί υπερκομματικά, υπό την έννοια ότι προσπερνάει τα ιδεολογικά στεγανά των άλλων κομμάτων, παραμερίζει τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία τους και απευθύνεται στην κοινή λογική. Βασίζεται στο δεδομένο ότι όλοι οι πολίτες συνιστούν έναν «κοινό παρονομαστή» δικαιούχων και υπόχρεων ως προς το κράτος και, επομένως, πρέπει να καθορίσουν με συνέπεια τη σχέση τους με αυτό. Όμως, για να τη διαμορφώσουν ρεαλιστικά και δίκαια, πρέπει να απαγκιστρωθούν από τα ιδεολογήματά τους και να βρεθούν υπό την ομπρέλα μιας πολιτικής κίνησης που έχει τη θέληση και τον τρόπο να καταστήσει τον στόχο τους υλοποιήσιμο.

Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ» δεν χάνεται σε ουτοπικές αναζητήσεις, δεν αναλώνεται σε σοφιστείες, αλλά πατάει στέρεα στην πραγματικότητα, κινούμενη στα όρια του εφικτού, μακριά από παραπλανητικές υποσχέσεις, επιμένοντας στα αυτονόητα. Βασίζεται στη γενική αρχή ότι ο πολίτης την όποια επαγγελματική ή κοινωνική δυσπραγία του δεν πρέπει να τη φορτώνει στο κράτος, παραιτούμενος από την προσπάθεια να βελτιώσει ο ίδιος την τύχη του, διότι αυτό επιβαρύνει τους συμπολίτες του, είναι άδικο και αποδεικνύεται μη βιώσιμη λύση. Πρέπει αυτός πρώτα να διαμορφώνει τις ευνοϊκές συνθήκες για την επιτυχία μιας πρωτοβουλίας του και δευτερευόντως να υπολογίζει στην αρωγή του κράτους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι μας είμαστε κωπηλάτες στο ίδιο καράβι, το οποίο κινείται από τις συντονισμένες προσπάθειές μας. Αν κάποιοι από μας προσποιηθούν ότι τραβάνε το κουπί, μετακυλίοντας τον κόπο στους υπόλοιπους, θα έρθει η χειρότερη στιγμή που θα κωπηλατήσουμε και για λογαριασμό τους, όταν θα σωριαστούν μισοπεθαμένοι εξαιτίας μας.

Τα άλλα κόμματα πιστεύουν ότι τις όποιες αλλαγές ή μεταρρυθμίσεις θα τις πετύχουν μόνο με τους ομοϊδεάτες τους. Αλλά, έχοντας αμέτοχη τη μεγάλη μερίδα των συμπολιτών, είναι αδύνατο να το πετύχουν.

Δεν υπάρχουν δεξιά προβλήματα ή δεξιές λύσεις, δεν υπάρχουν αριστερά προβλήματα ή αριστερές λύσεις. Υπάρχουν προβλήματα των ηλίθιων και των άτολμων, υπάρχουν λύσεις των έξυπνων και των τολμηρών. Ηλίθιοι και άτολμοι βρίσκονται σε όλες τις παρατάξεις, έξυπνοι και τολμηροί βρίσκονται επίσης σε όλες τις παρατάξεις. Επομένως, δεν αναφερόμαστε σε πολιτικούς χώρους αλλά σε κατηγορίες πολιτών. Επιλέγουμε τους έξυπνους και τολμηρούς, αδιακρίτως κόμματος, και τους καλούμε να υποστείλουν την ιδεολογική τους παντιέρα και να αναρτήσουν τη σημαία της κοινής λογικής και της δράσης.

Τόσα χρόνια πορευόμασταν πολιτικά με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και αναβολές. Επειδή πληρώσαμε ακριβά την ευπιστία μας, ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, κι αυτό προϋποθέτει ότι παίρνουμε την ευθύνη της ψήφου μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.