4 Ιουλίου, 2022
Συνεντεύξεις Χαλκιδική

Γιώργος Βαγιωνάς: Από την κοινοβουλευτική ομάδα δεν μπορώ να απουσιάσω

 

 

Γράφει η δημοσιογράφος Ελισσάβετ Σίσκου

 

Ένα νέο σάιτ έχει κάνει την εμφάνιση του στην Χαλκιδική. Πρόκειται για το www.halkidikipost.gr που φιλοδοξεί να καθιερωθεί στις ανάγκες των πολιτών για ενημέρωση. Άλλωστε τα πρώτο του βήματα είναι πολύ θετικά καθώς το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος. Το διαφορετικό του στήσιμο, ο σχεδιασμός του και τα πρωτογενή θέματα σαφώς είναι μοναδικά. Πρωτεργάτης και υπεύθυνος είναι ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Θέμα της Χαλκιδικής και δημοσιογράφος Χρήστος Δημητριάδης. Ο κος Δημητριάδης είναι ενεργός δημοσιογραφικά και κατέχει διευθυντικές θέσει και σε άλλα ΜΜΕ ενώ έλκει την καταγωγή του από την Νέα Ποτίδαια.  Μάλιστα το σάιτ και έχει web tv. Η Πρώτη συνέντευξη ήταν με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βαγιωνά ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα. Κομμάτια της συνέντευξης τα παραθέτουμε παρακάτω. Όποιος θέλει να δει ολόκληρη την συνέντευξη πρέπει να μπει στο www.halkidikipost.gr και να κάνει επιλογή από εκεί. Διαβάστε παρακάτω τα σημαντικότερα σημεία αυτής της αποκαλυπτικής συνέντευξης:

 

 

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ:  Μας φιλοξενείτε στο χώρο σας και θα μας δώσετε χρήσιμες πληροφορίες  για τους πολίτες που παρακολουθούν.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΒΑΓΙΩΝΑΣ : Έντιμη και καθαρή είναι πάντα η κουβέντα του πολιτικού λόγου. Όταν δεν έχεις πολιτικό λόγο  έχεις πολιτικάντικο, διότι έτσι έχει φτάσει σήμερα ο πραγματικός πολιτικός λόγος. Καλός δικηγόρος, καλός γιατρός ή μηχανικός αλλά όχι καλός  για πολιτικός. Αυτοί που δε θέλουν πραγματικά καθαρό, έντιμο και πολιτικό λόγο εννοούν τους πολιτικάντηδες. Εγώ είμαι παλιός, του αείμνηστου εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το ναι ήταν ναι και το όχι ήταν όχι. Του Κωνσταντίνου Καραμανλή  ήταν η ρύση : « Στην πολιτική  υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δε γίνονται  και πράγματα  που γίνονται αλλά δε λέγονται », αυτή είναι η πραγματικότητα.

 

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ : Είστε βουλευτής από το 2004. Υπάρχει μια κουβέντα για το ηλικιακό, θα πρέπει να μπαίνουν νέοι στα ψηφοδέλτια. Υπάρχουν φήμες ότι δεν θα είστε στο ψηφοδέλτιο. Συμφωνείτε με αυτό που ακούγεται;

 

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΒΑΓΙΩΝΑΣ : Είναι προς τιμήν του κ. Μητσοτάκη. Από την κοινοβουλευτική ομάδα δεν μπορώ να απουσιάσω. Το άκουσα δύο φορές. Αν θέλεις να σέβεσαι τον εαυτό σου να παίρνεις το λόγο όταν έχεις κάτι να πεις, κάτι πολύ σημαντικό για το κοινό  καλό όλων και του κόμματος. Εν ενεργεία βουλευτής πετάχτηκε το 2012 έξω από το ψηφοδέλτιο, 10 λεπτά πριν τη λήξη της προθεσμίας, διότι αλλιώς θα ήταν ενδεχομένως τα πράγματα αν είχε λήξει η προθεσμία. Ηλικιακό ρατσισμό δεν είχα ποτέ και δε θα έχω. Ένιωθα και νιώθω πάντα εθελοντής και στρατηγός και στρατιώτης, αλλά όταν είσαι στρατιώτης πρέπει να φέρεσαι  σαν στρατιώτης , όταν είσαι αρχηγός πρέπει  να είσαι αρχηγός  όλων και όχι κάποιας μερίδας. Στη ΝΔ δε συμβαίνει τίποτα το μεμπτό, αν υπαινίσσεσαι  κάτι  τέτοιο, ιδιαίτερα με την κόντρα Ντόρας-Καμμένου. Η Ντόρα είναι μια πολιτικός που όταν λέει κάτι πρέπει να το μετράς πολύ στα σοβαρά. Έτυχε κάτι με τον Κυριάκο και τον γραμματέα του κόμματος που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Τα προβλήματα από κάποιους, παρά τη θέλησή τους, προξενούν κακό στο κόμμα και τον πρόεδρο.

 

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ : Στις εκλογές των επιμελητηρίων στη Χαλκιδική μπήκατε στο χορό, ενώ κανονικά ο βουλευτής δεν πρέπει να εμπλέκεται.

Συμμετείχατε στις επιτροπές συνεδριάσεων της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής.  Στις συσκέψεις του κ. Αυγενάκη ήσασταν, υπήρχε μια επίσημη προσπάθεια από τη ΝΔ να στηριχθεί ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Γ. Γκιλής, ο οποίος τελικά δεν κατέθεσε υποψηφιότητα. Σας βρίσκει σύμφωνους αυτή η τακτική που ακολουθήθηκε στη Χαλκιδική;

 

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΒΑΓΙΩΝΑΣ : Μου τηλεφώνησε κατ επανάληψη ο γραμματέας. Του ζήτησα να γίνει δημοσκόπηση για να λυθεί το πρόβλημα. Άλλωστε το επιμελητήριο  12.000 μέλη έχει. Μάλιστα πρότεινα να γίνει δημοσκόπηση και ο πρώτος να είναι υποψήφιος. Μου απάντησε πως το κόμμα δεν έχει χρήματα. Ζήτησα τα έξοδα να τα καλύψω και δεν έγινε δημοσκόπηση. Δεν παίρνω τη θέση κανενός. Δύο υποψήφιοι ήρθαν και με είδαν. Ο κ. Γκιλής δεν ήρθε. Είχε έρθει σαν υποψήφιος δήμαρχος  στο δήμο Προποντίδος και του είπα τη θέση μου, ότι το καθήκον μου ήταν να επισκεφθώ και τους τέσσερεις υποψήφιους δημάρχους. Αυτό θα πει πολιτική, καθαρές και ξάστερες κουβέντες.

Για το επιμελητήριο έληξε η προθεσμία και οι εγγραφές. Άκουσα ότι ο ένας έχει περί τους 80, είδα στην εφημερίδα το Θέμα της Χαλκιδικής μια λίστα 50 ονομάτων. Αυτή είναι η ενημέρωσή μου γύρω από το επιμελητήριο.

 

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ : Δε θα πάρετε θέση ούτε υπέρ του κ. Κουφίδη ούτε υπέρ της κ. Χατζησταματίου;

 

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΒΑΓΙΩΝΑΣ : Με τίποτα! Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλήσει εξ ονόματός μου. Δεν είπα ότι στηρίζω κάποιον από τους υποψηφίους και αυτά που λέω πάντα είναι αλήθεια. Στην πολιτική αν πεις ένα ψέμα θα πρέπει να βρεις άλλα 10 για να το καλύψεις.

 

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ : Υπάρχει σκέψη στην κυβέρνηση για ένα νέο εκλογικό σύστημα στους δήμους και στις αυτοδιοικήσεις.  Ενδιαφέρει και τη Χαλκιδική, γιατί θα επηρεάσει και τις επόμενες εκλογές, ισορροπίες, συμμαχίες. Η απλή αναλογική προξενεί δυσχέρεια και στη λειτουργία των δήμων . Ποια είναι η άποψή σας;

 

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΒΑΓΙΩΝΑΣ : Κατανοώ πλήρως που η σημερινή κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει την απλή αναλογική  για να πάρει μερικούς δήμους. Δε θα βγάλουν δήμο, δεν υπάρχει σοβαρή οργάνωση στους δήμους, δεν ξέρω αν             σε κάποια μέρη της Ελλάδας υπάρχει σοβαρή οργάνωση.  Στη Χαλκιδική διαβεβαιώνω πως δεν  υπάρχει πρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος που να έχει τη δύναμη να κερδίσει δήμο. Το πιστεύω και θα είμαι απέναντι, όχι για άλλους λόγους αλλά  γιατί έχουμε ικανότατους δημάρχους που την απλή αναλογική την εφαρμόζουν και οι ίδιοι τους. Διότι  αυτοί που παίρνουν το χρίσμα  της ΝΔ έχουν ψηφοφόρους και από άλλες παρατάξεις. Εδώ καταλαβαίνω ότι το έχει ανάγκη ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α,  για να μπουρδουκλώσει όσο μπορεί περισσότερο τα πράγματα  και να πάρει περισσότερα. Όταν η χώρα είναι χρεωμένη μέχρι το 2060, δεν μπορεί να υπάρχει μία κυβέρνηση. Αυτή η απλή αναλογική τι θέλει να πει; Κύριοι που κυβερνάτε, ακούστε και τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων της βουλής, για να συμφωνήσετε σε κάτι. Δεν το είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς και έχασε, γιατί έβαλε την τελευταία στιγμή τον ΕΝΦΙΑ, ενώ ο νυν είπε ότι θα τον καταργήσει αλλά τον αυξάνει για να πάρει περισσότερα, επειδή είναι κρατική δέσμευση.

 

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ : Θα παραμείνουμε στα τοπικά και στο δήμο Αριστοτέλη. Έχετε Καταγωγή από την Αρναία, όπως και ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφου που έχει ακουστεί το όνομά του. Μιλήστε μου ειλικρινά, θα στηρίζατε μια τέτοια υποψηφιότητα;

 

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΒΑΓΙΩΝΑΣ : Αν αληθεύει αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα και είναι επιθυμητός και στο δήμο Πολυγύρου και στο δήμο Αριστοτέλη. Από δημοσκοπήσεις που άκουσα, είναι ο πρώτος που επιλέγεται στην περιοχή του δήμου Αριστοτέλη. Αυτά τα άκουσα,  δεν ξέρω αν θα τον στηρίξω αφού δεν ξέρω και τους άλλους υποψηφίους. Το έχω πληρώσει με έναν αποδεδειγμένα κλέφτη που μου υποδείξανε,  και θέλανε να τον βάλουν δήμαρχο και για δεύτερη τετραετία, κοντραρίστηκα με το κόμμα. Είχα τις συνέπειές μου επειδή σήκωσα τη σημαία του Χρήστου Πάχτα. Πίστευα και πιστεύω πως ήταν αποδοτικός δήμαρχος. Έχασε από την Αρναία ο Πάχτας, γιατί κάποιοι Αρναιώτες τον ήθελαν και στο καφενείο και αφού το θέλει ο κόσμος δεν μπορείς να πας κόντρα. Οι ισορροπίες χρειάζονται, ότι είναι στην κανονική του δόση είναι το υγιεινό, το επιτρεπτό, το ευλογημένο.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ : Να κλείσουμε με τα αυτοδιοικητικά. Έχει βγει μια εμπλοκή με το δήμο Ν. Προποντίδας, αναφορικά με το σημερινό δήμαρχο, πήρε  πανελλαδική έκταση και θα καταλήξει στα δικαστήρια με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Κατηγορίες που εμπλέκουν και τον πρώην δήμαρχο.

Σ αυτές τις περιπτώσεις η ΝΔ  δεν πρέπει να παρεμβαίνει όταν στελέχη της εμπλέκονται σε μια τέτοια διαδικασία;

Γ

ΙΩΡΓΟΣ  ΒΑΓΙΩΝΑΣ :  Όταν ένας  δήμαρχος  εκχωρεί αρμοδιότητες  και κάτι δεν πάει καλά την  ευθύνη την έχει ο δήμαρχος. Εάν συνεργάτης έχει κάνει κακουργηματικές πράξεις και εγώ δεν έχω κάνει κάτι, τότε πάρτε την παραίτησή μου  και όταν τελειώσει το δικαστήριο βλέπουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.