28 Σεπτεμβρίου, 2021
Πολιτική & Οικονομία Χαλκιδική

Δ. Καραμανλής: Ναι στην αξιοποίηση ακινήτου στο Πευκοχώρι, όχι σε πρακτικές αδιαφάνειας

Λάβρος και καταγγελτικός εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος Κασσάνδρας Δημήτρης Καραμανλής με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό του facebook απέναντι στον Δήμαρχο Κασσάνδρας. Ο κος Καραμανλής εξαπέλυσε επίθεση αναφορικά με θέμα που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για αξιοποίηση δημοτικού ακινήτου στο Πευκοχώρι όπου παλαιότερα ήταν οι κατασκηνώσεις του Νίκου Γκάλη. Μάλιστα στο ζήτημα επενέβη και ο πρώην Δήμαρχος Κασσάνδρας Κώστας Παπαγιάννης που έκανε και αυτός ανάρτηση στο δικό του χώρο  κινούμενος και αυτός στην ίδια γραμμή. Διαβάστε τις παρεμβάσεις τους παρακάτω και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα :

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!!

Του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Καραμανλή

Προς τους δημότες του δήμου ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ σχετικά με την μακροχρόνια εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου ( πρώην κατασκήνωση Νικ. Γκάλη ) στο πευκοχωρι Χαλκιδικής . Χθες στην τακτική συνεδρίαση του σώματος του δήμου ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ μέσα στα δεκάδες θέματα συμπεριλήφθηκε και το προαναφερθέν .Ενα Θέμα τόσο σοβαρό , που από μόνο του θα έπρεπε να αποτελεί λόγο για μια και μοναδική πολύωρη συνεδρίαση .ενα ακίνητο μείζονος σημασίας για την δημοτική κοινότητα του Πευκοχωρίου αλλά συγχρόνως και της υπόλοιπης ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ , ένα ακινητο φιλέτο όπως το αποκάλεσε και ο κύριος κυριτσης (δήμαρχος ). Στην χθεσινή συνεδρίαση ο δήμαρχος έκανε πράξη όλους τους λόγους ανεξαρτοποιησης μου (αλαζονεία ,αυταρέσκεια , συγκεντρωτισμό ) στον μέγιστο βαθμό , αγνοώντας την γνώμη των τοπικών δημοτικών συμβούλων αλλά και μελών του τοπικού συμβουλίου με ευθείες βολές , απρεπείς χαρακτηρισμούς και ευχές τύπου , εύχομαι πολιτική αποτυχία (προς το πρόσωπο μου ) και καλή αντιπολιτευτική πορεία σε αντιδήμαρχο της παράταξης του .Επειτα από πρόταση του κυρίου ΚΟΝΤΟΥ ( αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών ) για τον τρόπο έγκρισης των όρων δημοπράτησης , (φυσικά και μόνο για λόγους διαφάνειας )να ψηφιστούν από το δημοτικό συμβούλιο , και όχι από την οικονομική επιτροπή, η απάντηση του δημάρχου ήταν κατηγορηματικά ΟΧΙ με ιδιαίτερα αυταρχικό τρόπο . ΕΡΩΤΗΣΗ : γιατί τόση βιασύνη για την εκμίσθωση ; γιατί η έγκριση των όρων δημοπράτησης από την οικονομική επιτροπή και όχι από το δημοτικό συμβούλιο ; γιατί τέτοια αντιμετώπιση στους τοπικούς αιρετούς ;
Τα συμπεράσματα δικα σας !!!! ΝΑΙ στην αξιοποίηση του ακινήτου. ΟΧΙ σε πρακτικές αδιαφάνειας και σε βεβιασμένες κινήσεις …….

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ και όχι ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Του Πρώην Δημάρχου Κασσάνδρας Κώστα Παπαγιάννη

Διαβάζοντας την δημοσίευση του Δημήτρη Καραμανλή, σχετικά με το βιαστικό ξεπούλημα της έκτασης(Νίκου Γκάλη),στο Πευκοχώρι, γεννούνται πολλά ερωτηματικά. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι άκρως επιλήψιμες και είναι φρόνιμο να μη συνεχιστούν. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι δημοτικοί σύμβουλοι ας πουν ένα ΟΧΙ. Με βάση ποια αναπτυξιακή μελέτη, συνολική για την Κασσάνδρα,παίρνουν αυτή την απόφαση.Με βάση ποια προμελέτη,για ποιο αναπτυξιακό έργο,αποφασίζεται η εκμίσθωση.Με βάση ποιο κοινωνικό διάλογο,ποιες αποφάσεις οργάνων,αποφασίζεται το ξεπούλημα.Ας μην το συνεχίσουν,γιατί η όποια δημοτική αρχή έρθει,όποια κι αν είναι,(σίγουρα αυτοί δεν θα είναι),δεν θα συνεχίσουν την όποια διαδικασία,η οποία θα διακοπεί.Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι όποιοι ενδιαφερόμενοι,ότι τσάμπα θα ξοδευτούν.ΦΥΣΙΚΑ και σε αυτό το επίπεδο σήμερα,δεσμεύομαι δημόσια με κάθε μέσο να προσβάλω την απόφαση.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.Ο λαός του Πευκοχωρίου κύριοι,έχει τον πρώτο λόγο.ΠΟΥ,ΠΩΣ,ΠΟΤΕ δημοσιοποιήσατε το θέμα.Με ποιο κοινωνικό διάλογο παίρνετε αυτή την απ´οφαση;ΤΕΛΟΣ,μετά την αποτυχία της εκποίησης των 1.000 στρεμμάτων στη ΒΑΛΤΑ,και μετά τη δημόσια τοποθέτηση του εισηγητή τότε,στη συνεδρίαση απόφασης για την εκποίηση,ο οποίος είπε.´´Ήρθε σε επαφή μαζί μου επενδυτής που ενδιαφέρεται για την έκταση αυτή,……..´´ΖΗΤΩ,Να δημοσιοποιηθεί το όνομα του επενδυτή,ο οποίος έχει την πρόσβαση και τη δυνατότητα,να κατευθύνει τις αποφάσεις του δήμου,σύμφωνα με τα συμφέροντά του.ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;Τέλος ασχοληθείτε με την προετοιμασία της επόμενης δημοπρασίας για τα σκουπίδια,γιατί απ ότι ακούγεται προετοιμάζεται αλλαγή ρότας,και αφήστε τα υπόλοιπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *